Succesverhalen

Stichting Eigen Kracht
Meisje aangerand
WIJCHEN - Een 16-jarig meisje uit Nijmegen is eergistereavond bij de Berendonck in Wijchen aangerand. Terwijl zij alleen in de richting van de parkeerplaats liep, kwam er een man in een groene auto naar haar toe. De man stapte uit en randde haar aan. Het meisje heeft de man van zich afgeduwd en is gaan gillen. De man is toen hard weggereden.
Vrouw jaagt aanrander weg
NIJMEGEN - Een 58-jarige vrouw uit Nijmegen is gisterochtend aangerand terwijl zij aan het joggen was. De vrouw liep over de Hazenkampseweg in de Nijmeegse wijk Hazenkamp toen een man haar bij de schouder en broekband vastpakte. Ze sloeg een hand van de belager weg, en merkte dat hij er een schaar in vasthield. De vrouw ver- wondde haar vinger. Nadat de Nijmeegse de man toegeschreeuwd had, is hij in looppas de Leeuwstraat ingegaan.
Van zich afgeslagen
BILTHOVEN - Op de Melkweg fietste vrijdagochtend een 12-jarig meisje. Net voorbij een bocht hoorde zij geritsel en zag 2 jongens van een jaar of 15 uit de bosjes tevoorschijn komen. De jongens gingen voor haar fiets staan en vroegen haar of zij geld had. Zij antwoordde dat dat hun niets aanging, waarop één van de jongens zei dat zij geld moest geven, anders zou zij worden gestompt. Hierop haalde de jongen uit en maakte een slaande beweging naar haar gezicht. Zij ontweek deze en stompte de jongen in de maag. Toen ook de andere jongen op haar afkwam en een slaande beweging maakte, stompte zij ook deze jongen in de maag. Het meisje, dat al vanaf haar zesde aan verdedigingssporten doet, vroeg tijdens haar aangifte nog wel of zij de jongens had mogen slaan.
Schreeuwen helpt tegen overvallers
AMSTERDAM - De eigenares van een winkel in de Rijnstraat heeft donderdag twee gewapende over- vallers verjaagd door tegen hen te schreeuwen. De daders verlieten hierop zonder buit de winkel en renden weg in de richting van de Amstelkade.
doelgroepen